Leasing

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) na sjednici dana 07.02.2012. godine donijela novu tehničku uputu za dostavu financijskih izvještaja leasing društava. Prema toj odluci, 7 tromjesečnih i 16 godišnjih financijskih i dodatnih izvještaja predaju se u elektroničkom obliku.

Spomenute promjene stupaju na snagu dana 01.04.2012. što znači da se svi zvještaji za prvi kvartal 2012. godine trebaju slati prema tim uputama i u XML/PDF obliku. XML je tehnički format podataka pogodan za obradu na računalima, ali vrlo nečitljiv ljudima 1 zbog toga je potreban poseban program koji smo izradili za tu namjenu:

Program za izvještavanje leasing društava prilagođen aktualnim
HANFA zahtjevima - HANFA XML Leasing Export.

Kao i do sada, podaci se pripremaju i provjeravaju u Excel tablicama. Kada to bude gotovo pokrenete "HANFA XML Leasing Export" koji će iz tih tablica povući podatke, provjeriti ih te konvertirati u XML oblik koji se onda šalje u HANFA-u umjesto dosadašnjeg Excel formata.

Cijena programa HANFA XML Leasing Export iznosi 9.750,00kn + PDV, uključuje detaljne korisničke upute, te dodatne upute za izradu PDF formata HANFA izvještaja.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije ili upite.

 

Provjera podataka i označavanje grešaka
= znatno brža izrada izvještaja

Naš program sadrži funkcionalnost kojima je izrada i ispravak izvještaja znatno jednostavniji i brži. Program sadrži preko 2000 provjera podataka koje je propisala HANFA, što znači da će te i prije slanja podataka u HANFA-u moći provjeriti ispravnost podataka, te iste na vrijeme popraviti. Druga velika novost koja će vam zasigurno uštedjeti puno vremena je što smo - uz sami tekstualni opis greške...

Tekstualni opis grešaka

...dodali i jedinstvenu funkcionalnost gdje će svaka od pronađenih grešaka u Excel tablicama biti označena crvenom bojom, te detaljnim opisom provjera kod kojih je došlo do greške:

Izgled greške u Excel tablici

 

Demo verzija

Ovdje možete preuzeti demo verziju: HANFA_XML_Demo_setup.exe

Ona služi tome da možete isprobati rad programa u svojem okruženju. Također ima ograničenu funkcionalnost tako da kreira i testira samo manji dio podataka - konkretno samo za izvještaj FP1.

 

Značajke programa

Preduvjeti

  • Microsoft Windows XP, Windows 7, Windows 10
  • Instaliran Microsoft Office 2000, 2003, 2007 ili 2010

(Program je testiran sa gore navedenim verzijama, a trebao bi raditi i sa Microsoft Windows 2000)